Home

Abdullah overweegt boycot 2e ronde (31-10-2009 )

De Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah overweegt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, op 7 november, te boycotten. Bronnen in zijn omgeving zeggen dat, na een mislukt overleg met president Karzai over de organisatie van de verkiezingen.

Officieel heet het dat er nog geen beslissing i meer

Clinton: Terugtrekking Abdullah geen probleem (31-10-2009 )

ABU DHABI - De uitslag van de Afghaanse verkiezingen is volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton ook geldig als kandidaat Abdullah Abdullah zich besluit terug te trekken. Ze zei dat zaterdag in Abu Dhabi, waar ze was om de Palestijnse president Mahmoud Abbas te spreken.

Bron meer

Kabinet besluit nog dit jaar over Uruzgan (23-10-2009 )

BRATISLAVA/DEN HAAG - Het kabinet neemt waarschijnlijk nog voor Kerstmis een besluit over een mogelijke militaire bijdrage van Nederland in Uruzgan na 2010. Dat heeft een goed ingevoerde bron vrijdag gemeld.

De huidige missie in die provincie eindigt in augustus 2010, waarna de afbouw nog enkele maanden za meer

Karzai lijkt akkoord met tweede ronde (20-10-2009 )

De Afghaanse president Karzai lijkt toch bereid een tweede ronde van de presidentsverkiezingen te houden. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Clinton heeft gezegd dat de zaak zich 'in de goede richting' ontwikkelt.

Gisteren bepaalde een klachtencommissie dat er in de eerste ronde massaal is gef meer

Tweede ronde verkiezingen nodig in Afghanistan (19-10-2009 )

AMSTERDAM - Het Afghaanse staatshoofd Hamid Karzai heeft in de eerste ronde van de verkiezingen niet genoeg geldige stemmen gekregen om te worden herkozen.

Een tweede ronde is daarom noodzakelijk, zo blijkt volgens de BBC uit een rapport van de klachtencommissie ECC die onderzoek deed naar fraude.
meer

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - [ 8 ] - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

fotoooo