Home

Karzai:buitenland zat achter fraude (02-04-2010 )

De Afghaanse president Karzai beschuldigt het Westen van fraude bij de verkiezingen van vorig jaar. Volgens Karzai hebben buitenlandse diplomaten verkiezingsmedewerkers zelfs omgekocht.

Karzai haalde specifiek uit naar Peter Galbraith, de voormalige tweede man van de VN in Kabul. Hij zou de Afghaanse presi meer

30 doden bij aanslagen in Kandahar (13-03-2010 )

In Kandahar in Zuid-Afghanistan zijn 30 doden gevallen en 50 mensen gewond geraakt bij een serie aanslagen. Eerst ontploften bommen bij het politiebureau en het kantoor van gouverneur Karzai, een broer van de president. De broer was vandaag in Kabul.

Die aanslagen waren waarschijnlijk bedoeld om de politie meer

'Nederlanders weg uit Uruzgan en Afghanistan' (21-02-2010 )

DEN HAAG - Door de val van het kabinet komt er geen nieuwe missie in Uruzgan nadat de huidige missie in augustus is gestopt en in de maanden erna zal worden afgebouwd.

De Tweede Kamer zal het onderwerp waarschijnlijk controversieel verklaren, omdat een meerderheid tegen een nieuwe uitzending is.

meer

KABINET-BALKENENDE GEVALLEN OVER UOZGAN (20-02-2010 )

DEN HAAG - Het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie is gevallen. Coalitiegenoot PvdA stapte er in de nacht van vrijdag op zaterdag uit, omdat de partijen het niet eens konden worden over de kwestie-Uruzgan. Het vierde kabinet van premier Jan Peter Balkenende zou maandag drie jaar bestaan.

De minister-pre meer

Afghaanse agenten nu al in Marjah (18-02-2010 )

De eerste Afghaanse politieagenten zijn ingezet in en rond Marjah. De stad is net als het naburige district Nad Ali vrijwel ingenomen, melden de NAVO en het Afghaanse leger over het offensief in de provincie Helmand.

In de verklaring staat dat de laatste verzetshaarden van de Taliban nu worden uitgeschakel meer

1 - 2 - 3 - 4 - [ 5 ] - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

fotoooo