Home

NAVO-troepen nog lang niet weg uit Uruzgan (08-11-2010 )

KABUL - Het gaat nog zeker meer dan twee jaar duren voordat de NAVO-troepenmacht de controle over Afghaanse provincies als Kandahar, Helmand en Uruzgan kan overdragen aan het lokale veiligheidsapparaat.

Dat stelt de Amerikaanse generaal David Petraeus, commandant van de circa 150.000 NAVO-troepen in Afgha meer

Kandidaten verkiezingen Afghanistan gekidnapt (18-09-2010 )

In Afghanistan zijn aan de vooravond van de parlementsverkiezingen twee kandidaten ontvoerd. Vermoed wordt dat strijders van de taliban er achter zitten. Behalve de kandidaten zijn ook achttien leden van de kiescommissie en campagnemedewerkers ontvoerd.

Morgen gaan de Afghanen naar de stembus. Op het spel meer

Raket treft Kabul op verkiezingsdag (18-09-2010 )

De Afghaanse hoofdstad Kabul is kort voor het opengaan van de stembureaus getroffen door een raket en in een stad ten oosten van Kabul kwamen er drie neer. De Taliban hadden aangekondigd de parlementsverkiezingen te verstoren.

De Taliban hebben bij moskeeŽn flyers neergelegd met bedreigingen aan ieder die meer

Centrale bank neemt Kabul-bank over (14-09-2010 )

De Kabul-bank is overgenomen door de centrale bank van Afghanistan. Ook is er een onderzoek begonnen naar de rol van de twee hoogste bestuurders en grootste aandeelhouders van de bank en een broer van ťťn van de vicepresidenten van Afghanistan.

De bank kwam twee weken geleden in opspraak door geruchten ove meer

Nederland draagt ISAF-bevel in Uruzgan over (01-08-2010 )

DEN HAAG - Nederland heeft zondagmorgen met een ceremonie op Kamp Holland na vier jaar het commando in Uruzgan overgedragen aan de Combined Task Force van de VS en AustraliŽ.

De overdracht ging gepaard met een bescheiden militaire ceremonie, waarbij geen hoge Nederlandse militairen of politici aanwezig z meer

1 - 2 - 3 - [ 4 ] - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

fotoooo