Home

VS eist meer NAVO-steun Afghanistan (01-02-2008 )

De Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, roept Duitsland en andere NAVO-partners dringend op troepen naar het zuiden van Afghanistan te sturen. Hij deed dat in een brief, die volgens Duitse media ongebruikelijk scherp is.

Gates waarschuwt voor verdeeldheid in het NAVO-bondgenootschap. Ook bekla meer

Canada: mogelijk marteling Afghanen (24-01-2008 )

Canadese militairen in Afghanistan dragen sinds november geen gevangenen meer over aan de lokale autoriteiten. Er zijn aanwijzingen dat de Afghanen gevangenen martelen.

Canadese onderzoekers vonden in een kamer, waarin een gevangene ondervraagd was, een elektriciteitskabel. Ook had de gevangene veel blauw meer

Zelfmoordaanslag 5-sterrenhotel Kabul (14-01-2008 )

KABUL - Een zelfmoordaanslag op het enige vijfsterrenhotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft maandag ten minste twee mensen het leven gekost. Dat heeft de Afghaanse politie bekendgemaakt. Het Serena Hotel in het centrum van de miljoenenstad wordt vooral bezocht door rijke buitenlanders.
Twee bewakers kwamen meer

Britse troepen nog decennia in Afghanistan (13-01-2008 )

LONDEN - Groot-BrittanniŽ heeft mogelijk nog tientallen jaren troepen in Afghanistan. Dat heeft de Britse minister van de Defensie Des Browne gezegd in de krant The People van zondag.
We kunnen het risico niet nemen dat het opnieuw een ongeregeerde trainingsfaciliteit wordt voor terroristen die Groot-BrittanniŽ meer

VS overwegen versterking Afghanistan (10-01-2008 )

WASHINGTON - De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates overweegt 3000 extra militairen naar het zuiden van Afghanistan te sturen om het hoofd te bieden aan het verwachte lenteoffensief van de radicaalislamitische Taliban. Dat heeft het Pentagon, het ministerie van Defensie, woensdag laten weten.
Het voor meer

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - [ 18 ] - 19 - 20

fotoooo