Home

Zeker 30 doden bij aanslag in Kabul (07-07-2008 )

Bij een zelfmoordaanslag op twee auto's van diplomaten in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker 30 doden gevallen. De bom ging af toen de auto's het terrein van de ambassade van India op wilden rijden.

Meer dan 140 mensen raakten gewond. De Indiase ambassadeur was op het moment van de aanslag niet in he meer

VS vrezen nieuwe aanvallen Taliban (28-06-2008 )

WASHINGTON - De Taliban gaan proberen hun strijdtoneel naar andere streken in Afghanistan uit te breiden. Ze blijven ondertussen actief in het zuiden en zuidoosten van het land. Ze zullen daar mogelijk nog vaker aanslagen plegen.

Deze waarschuwing stond vrijdag in een nieuw rapport van het Amerikaanse mini meer

Meer Duitsers naar Afghanistan (24-06-2008 )

Duitsland stuurt meer troepen naar Afghanistan. Nu zijn er 3500 militairen, in de herfst worden dat er 4500.Het ministerie van Defensie in Berlijn zegt dat het leger zo meer armslag krijgt om zijn ISAF-vredestaken uit te voeren.

Het besluit om meer militairen te sturen moet nog worden bekrachtigd door de meer

Karzai dreigt met actie in Pakistan (15-06-2008 )

De Afghaanse president Karzai heeft gedreigd met aanvallen op terroristen in Pakistan. Op een persconferentie zei hij dat Afghanistan het slachtoffer is van terroristen die hun toevlucht vinden in Pakistan en dat zijn land het recht heeft om zichzelf te verdedigen.

Karzai reageerde op de ontsnapping van 8 meer

Taliban valt gevangenis Kandahar aan (14-06-2008 )

KABUL - De radicaalislamitische Taliban-beweging heeft vrijdagavond in de Zuid-Afghaanse stad Kandahar de toegang tot een gevangeniscomplex opgeblazen. Door de aanslag konden vrijwel alle ongeveer 1150 gedetineerden, onder wie zo'n vierhonderd Taliban-extremisten, ontsnappen.

Dat meldden functionarissen. meer

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - [ 15 ] - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

fotoooo